Contouring met make-up: Verbeter de contouren van je gezicht

Verbeter de contouren van je gezicht

Contouring met make-up: Verbeter de contouren van je gezicht

Contouring met make-up is een populaire techniek die gebruikt wordt om de gezichtscontouren te verbeteren en te accentueren. Met behulp van verschillende tinten foundation, concealer en bronzer, kun je schaduwen en highlights creëren om je gezichtskenmerken te benadrukken en een meer gestructureerde en gebeeldhouwde look te creëren. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen met contouring en het verbeteren van de contouren van je gezicht met make-up.

Voorbereiding Een goede voorbereiding is essentieel voor een geslaagde contour. Zorg ervoor dat je gezicht goed gereinigd is en breng een primer aan om je make-up langer te laten zitten en een gladde basis te creëren. Kies vervolgens een foundation die overeenkomt met je huidskleur en breng deze aan over je hele gezicht met behulp van een make-up spons, kwast of je vingers. Zorg ervoor dat je de foundation goed blendt om een egale basis te creëren.

Contouring Voor het contouren van je gezicht heb je een donkerdere tint foundation, concealer of bronzer nodig om schaduwen te creëren en een lichtere tint highlighter om accenten aan te brengen. Kies een product dat enkele tinten donkerder is dan je eigen huidskleur voor het contouren en een tint lichter voor het highlighten.

Om je kaaklijn te verbeteren, breng je de donkere tint aan langs de onderkant van je kaaklijn en blend je deze goed uit naar beneden, richting je nek. Dit creëert een schaduw en laat je kaaklijn beter uitkomen.

Om je wangen te contouren, zuig je je wangen in om de natuurlijke holte te vinden en breng je de donkere tint aan net onder het jukbeen. Blend de kleur goed uit naar boven en naar buiten om je jukbeenderen te accentueren en je wangen een meer gedefinieerde uitstraling te geven.

Als je je neus wilt contouren, kun je de donkere tint aanbrengen aan beide zijden van je neusbrug en deze goed blenden. Breng vervolgens de lichtere tint highlighter aan op de neusbrug om je neus langer en slanker te laten lijken.

Om je voorhoofd te contouren, kun je de donkere tint aanbrengen langs je haargrens aan beide zijden van je voorhoofd en deze goed blenden. Dit kan helpen om je voorhoofd kleiner te laten lijken en je gezichtscontouren beter uit te laten komen.

Voor het contouren van je kin, breng je de donkere tint aan op de onderrand van je kin en blend je deze goed uit naar beneden. Dit kan helpen om je